Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kalendarz adwentowy z pierniczków
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113602
Składniki
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej, umieścić w misie miksera i zagnieść ciasto (można też ręcznie)
Gotowe ciasto rozwałkować na stolnicy na grubość ok 5 mm (gdyby ciasto się kleiło można podsypać mąką). Za pomocą foremek wykrawać różne kształty pierniczków
Gotowe pierniczki piec w temp 180 stopni przez ok 10 minut.
Ciasteczka należy ozdobić kolorowymi pisakami z lukrem spożywczym lub domowym lukrem/ lukrem królewskim.