Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kalendarz adwentowy z pierniczków
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 845
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12622
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 845
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12622
Składniki
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej, umieścić w misie miksera i zagnieść ciasto (można też ręcznie)
Gotowe ciasto rozwałkować na stolnicy na grubość ok 5 mm (gdyby ciasto się kleiło można podsypać mąką). Za pomocą foremek wykrawać różne kształty pierniczków
Gotowe pierniczki piec w temp 180 stopni przez ok 10 minut.
Ciasteczka należy ozdobić kolorowymi pisakami z lukrem spożywczym lub domowym lukrem/ lukrem królewskim.