Do góry

Desery Przepis na:

Pierniczkowy kalendarz adwentowy

Pierniczkowy kalendarz adwentowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 161

Domowy kalendarz adwentowy z pierniczków

Składniki

  • 200 g mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 80 g cukru pudru
  • 70 g roztopionego masła
  • 50 g miodu
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • 1 łyżka kakao
  • 0,5 g proszku do pieczenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierniczkowy kalendarz adwentowy

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej, umieścić w misie miksera i zagnieść ciasto (można też ręcznie)

  2. Gotowe ciasto rozwałkować na stolnicy na grubość ok 5 mm (gdyby ciasto się kleiło można podsypać mąką). Za pomocą foremek wykrawać różne kształty pierniczków

  3. Gotowe pierniczki piec w temp 180 stopni przez ok 10 minut.

  4. Ciasteczka należy ozdobić kolorowymi pisakami z lukrem spożywczym lub domowym lukrem/ lukrem królewskim.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń