Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na piernik na szybko , czyli ciasto dla zabieganych. Ekspresowo, łatwo i smacznie.
Ciasto.
Do misy miksera wsypujemy obie mąki, cukier, kakao, proszek do pieczenia, sodę oraz przyprawę do piernika. (jak zrobić domową przyprawę do piernika pisałam w poprzednim poście). Włączamy mikser i dodajemy po kolei wszystkie mokre składniki. Miksujemy krótko na średnich obrotach miksera do połączenia się składników.
Przelewamy ciasto do keksówki wysmarowanej tłuszczem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 180°C przez około 50 - 60 minut.
Upieczony piernik wyjmujemy od razu z piekarnika i pozostawiamy 10 minut, po czym jeszcze ciepły wyciągamy z foremki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Polewa.
W kąpieli wodnej podgrzewamy śmietankę kremówkę i jak będzie ciepła dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i pozostawiamy do ostygnięcia.
Wystudzoną polewą dekorujemy piernik posypując go od razu posiekanymi orzechami włoskimi.
Pyszny, ekspresowy piernik. Idealnie wilgotny i bardzo aromatyczny :)
Odsłon: 78
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 38
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 55
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 102
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 235
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 38
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 55
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 102
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 235
Składniki
Ciasto. Do misy miksera wsypujemy obie mąki, cukier, kakao, proszek do pieczenia, sodę oraz przyprawę do piernika. (jak zrobić domową przyprawę do piernika pisałam w poprzednim poście). Włączamy mikser i dodajemy po kolei wszystkie mokre składniki. Miksujemy krótko na średnich obrotach miksera do połączenia się składników. Przelewamy ciasto do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 180°C przez około 50 - 60 minut. Upieczony piernik wyjmujemy od razu z piekarnika i pozostawiamy 10 minut, po czym jeszcze ciepły wyciągamy z foremki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Polewa. W kąpieli wodnej podgrzewamy śmietankę kremówkę i jak będzie ciepła dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i pozostawiamy do ostygnięcia. Wystudzoną polewą dekorujemy piernik posypując go od razu posiekanymi orzechami włoskimi.
Przepisy Desery
Desery
Rabarbarowa Victoria
Desery
Sernik ajerkoniakowy
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Pyszne rogaliki drożdżowe
Rabarbarowa Victoria
Ciasto Victoria, a właściwie – Victoria Sponge Cake, to przysmak bardzo popul...
Odsłon: 26
Sernik ajerkoniakowy
Bez pysznego sernika ani rusz. :) Delikatny, rozpływający się w ustach, a jed...
Odsłon: 105