Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i jedyny na Boze Narodzenie :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10518
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4527
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424281
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10518
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4527
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424281
Składniki
Obie maki przesiac. Cukier, miod i przyprawy zrumienic i gorace wlac do maki. Dodac oliwe, kakao rozpuszczone w 150 ml mleka i skorke pomaranczowa. Wyrobic gladkie ciasto. Gdy ciasto ostygnie dodajemy amoniak rozpuszczony w reszcie mleka i jajka.Blaszke smarujemyu maslem i wysypujemy bulka tarta. Pieczemy 50 minut w 180C. Piernik wystudzic i przekroic na blaty. Kazdy z nich posmarowac dzemem morelowym i ulozyc jeden na drugim. Na parze roztapiamy biala czekolade z odrobina wody i masla, polewamy piernik i posypujemy cukrem cynamonowym.