Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i jedyny na Boze Narodzenie :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9949
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9949
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Składniki
Obie maki przesiac. Cukier, miod i przyprawy zrumienic i gorace wlac do maki. Dodac oliwe, kakao rozpuszczone w 150 ml mleka i skorke pomaranczowa. Wyrobic gladkie ciasto. Gdy ciasto ostygnie dodajemy amoniak rozpuszczony w reszcie mleka i jajka.Blaszke smarujemyu maslem i wysypujemy bulka tarta. Pieczemy 50 minut w 180C. Piernik wystudzic i przekroic na blaty. Kazdy z nich posmarowac dzemem morelowym i ulozyc jeden na drugim. Na parze roztapiamy biala czekolade z odrobina wody i masla, polewamy piernik i posypujemy cukrem cynamonowym.