Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znika z talerzy w mgnieniu oka:)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8354
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2897
Polecam.
Odsłon: 1581
Polecam.
Odsłon: 466
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8354
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2897
Polecam.
Odsłon: 1581
Polecam.
Odsłon: 466
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem. Dodać sodę, kakao i cynamon, wymieszać. Następnie dodać mąkę i olej. Na koniec dodać mleko i dżem (jeżeli dżem jest rzadki, mleka może być mniej). Piec 40 minut w 180st.
Karmel z orzechami: posiekane orzechy włoskie, 1 łyżka masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki miodu
Na patelni rozpuścić masło, dodać pozostałe składniki. Podsmażyć ciągle mieszając. Gorące wylać na upieczone ciasto.