Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaczne i robi się je szybko i przyjemnie:))
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na kawałki. Wszystkie składniki ciasta wyrobic , jak na pierogi. Musi być miękkie. Rozwałkować, wyciąć krążki, nakładać po kawałku jabłka i sklejać, jak pierożki. Można posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem.Piec na złoty kolor w tem. 170 st. ok.35min. Można też polać pierożki polewą(po upieczeniu): 1/4 kostki masła-rozpuścić, dodać tyle cukru pudru, żeby powstała masa i dodać aromat pomarańczowy.Polewamy i czekamy, aż zastygnie-super! Smacznego. .