Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i "puchate" ciasto na letnie popoludnia
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7824
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3013
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7824
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3013
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Margaryne utrzec dokladnie z cukrem, dodawac kolejno zoltka, make tortowa z proszkiem do pieczenia oraz smietane. Ciasto powinno byc dosc geste.
Prostokatna blache wylozyc papierem do pieczenia, wylac ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i podpiec ok 25-30 minut.
W miedzyczasie ubic piane z bialek, dodajac pod koniec make ziemniaczana i cukier puder. Piane wylozyc na gorace ciasto, wtykajac w nia cale truskawki. Znow piec w piekarniku, tym razem ok 10 minut, tak, aby ciasto sie dopieklo do konca, a pianka nie zabarwila sie na brazowo. Przed podaniem czubki truskawek posypac cukrem pudrem. Smacznego