Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i "puchate" ciasto na letnie popoludnia
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11121
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3686
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1262
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11121
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3686
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1262
Składniki
Margaryne utrzec dokladnie z cukrem, dodawac kolejno zoltka, make tortowa z proszkiem do pieczenia oraz smietane. Ciasto powinno byc dosc geste.
Prostokatna blache wylozyc papierem do pieczenia, wylac ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i podpiec ok 25-30 minut.
W miedzyczasie ubic piane z bialek, dodajac pod koniec make ziemniaczana i cukier puder. Piane wylozyc na gorace ciasto, wtykajac w nia cale truskawki. Znow piec w piekarniku, tym razem ok 10 minut, tak, aby ciasto sie dopieklo do konca, a pianka nie zabarwila sie na brazowo. Przed podaniem czubki truskawek posypac cukrem pudrem. Smacznego