Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla zakochanych w kokosach:D
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8082
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1310
Polecam.
Odsłon: 396
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8082
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1310
Polecam.
Odsłon: 396
Składniki
mleko zagotowujemy wraz z cukrem pudrem (można dodać więcej niż 2 łyżki) i kokosami, następnie odstawiamy do ostygnięcia. w międzyczasie przygotowujemy galaretki i odstawiamy. gdy masa kokosowa będzie zimna łączymy ją z roztarta margaryna i na końcu z białkami (są w przepisie ale ja ich nie dodaje). wykładamy krem na biszkopt na to wylewamy galaretkę. po stężeniu galaretki układamy petitki wcześniej namoczone w wodzie lub jak ktoś woli w alkoholu