Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla zakochanych w kokosach:D
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
mleko zagotowujemy wraz z cukrem pudrem (można dodać więcej niż 2 łyżki) i kokosami, następnie odstawiamy do ostygnięcia. w międzyczasie przygotowujemy galaretki i odstawiamy. gdy masa kokosowa będzie zimna łączymy ją z roztarta margaryna i na końcu z białkami (są w przepisie ale ja ich nie dodaje). wykładamy krem na biszkopt na to wylewamy galaretkę. po stężeniu galaretki układamy petitki wcześniej namoczone w wodzie lub jak ktoś woli w alkoholu