Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy w przygotowaniu grecki comber z orzechami włoskimi. Niewiele składników wymieszanych drewnianą łyżką i przepyszny orzechowiec z chrupiącą skorupką gotowy :) Ciasto zawsze wychodzi :) Nie urośnie zbyt duże, dlatego śmiało można je przygotować z podwójnej porcji.
Orzechy łamiemy na mniejsze cząstki bądź mielimy. Wsypujemy na suchą patelnię i prażymy przez chwilę na małym ogniu.
Do miski wsypujemy bułkę tartą, cukier, cynamon, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy.
Do suchych produktów dodajemy jajka i mieszamy drewnianą łyżką.
Do powstałej masy dodajemy masło lub margarynę i ponownie mieszamy.
Dosypujemy orzechy. Wymieszane ciasto wkładamy do wysmarowanej masłem bądź wyłożonej papierem do pieczenia foremki od babki.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto do ostudzenia.
Gotowe :) Najpyszniejsza jest ta chrupiąca skórka ;)
Dziś u mnie sernik łatwy i w miarę szybki do zrobienia. Bez ciasta na spodzie...
Odsłon: 35353
Pięknie pachnie i jest przy tym bardzo smaczny. Doskonały na świąteczny stół....
Odsłon: 2260
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 3736
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 352
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 90
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 804
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 3736
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 352
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 90
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 804
Składniki
Orzechy łamiemy na mniejsze cząstki bądź mielimy. Wsypujemy na suchą patelnię i prażymy przez chwilę na małym ogniu.
Do miski wsypujemy bułkę tartą, cukier, cynamon, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy.
Do suchych produktów dodajemy jajka i mieszamy drewnianą łyżką.
Do powstałej masy dodajemy masło lub margarynę i ponownie mieszamy.
Dosypujemy orzechy. Wymieszane ciasto wkładamy do wysmarowanej masłem bądź wyłożonej papierem do pieczenia foremki od babki.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto do ostudzenia.
Gotowe :) Najpyszniejsza jest ta chrupiąca skórka ;)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 134
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Czasem mam lenia, czasem nie mam czasu, a czasem ktoś nagle się "zwali na gło...
Odsłon: 268