Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy w przygotowaniu grecki comber z orzechami włoskimi. Niewiele składników wymieszanych drewnianą łyżką i przepyszny orzechowiec z chrupiącą skorupką gotowy :) Ciasto zawsze wychodzi :) Nie urośnie zbyt duże, dlatego śmiało można je przygotować z podwójnej porcji.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7774
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7774
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 52
Składniki
Orzechy łamiemy na mniejsze cząstki bądź mielimy. Wsypujemy na suchą patelnię i prażymy przez chwilę na małym ogniu.
Do miski wsypujemy bułkę tartą, cukier, cynamon, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy.
Do suchych produktów dodajemy jajka i mieszamy drewnianą łyżką.
Do powstałej masy dodajemy masło lub margarynę i ponownie mieszamy.
Dosypujemy orzechy. Wymieszane ciasto wkładamy do wysmarowanej masłem bądź wyłożonej papierem do pieczenia foremki od babki.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto do ostudzenia.
Gotowe :) Najpyszniejsza jest ta chrupiąca skórka ;)