Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciacho bardzo proste, jak i mało pracochłonne:D a co najważniejsze PYSZNE!! Przepis na DUŻĄ blachę;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2626
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2626
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, cukru, 4 żółtek, margaryny, cukru wamiliowego oraz proszku do pieczenia. Podzielić na 2 części: 3/4 i 1/4. 1/3 włożyć do zamrażalnika, zaś 3/4 wyłożyć na blachę.
Wiśnie odsączyć z soku i ułożyć na cieście. Z białek ubić sztywną pianę dodając 1/2 szkl. cukru i 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.Pianę wyłożyć na wiśnie, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach zmrożone ciasto. Piec przez ok.50 minut w temp. 180 stopni. Upieczony placek wystudzić i obsypać cukrem pudrem.