Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1516
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231913
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1516
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231913
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i 5 żółtek. Dodać ½ szklanki cukru, zagnieść ciasto.
2/3 ciasta wyłożyć na blachę. Pozostałe podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i zagnieść, schłodzić w lodówce przez 20 minut.
Na ciasto w formie wyłożyć 1 kg startych jabłek lub słoiczek marmolady śliwkowej.
Ubić pianę z 5 białek i 1 szklanki cukru, wylać na ciasto. Na to zetrzeć na tarce schłodzoną porcję ciasta. Piec 50 minut w 180°C.