Desery Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i 5 żółtek. Dodać ½ szklanki cukru, zagnieść ciasto.
2/3 ciasta wyłożyć na blachę. Pozostałe podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i zagnieść, schłodzić w lodówce przez 20 minut.
Na ciasto w formie wyłożyć 1 kg startych jabłek lub słoiczek marmolady śliwkowej.
Ubić pianę z 5 białek i 1 szklanki cukru, wylać na ciasto. Na to zetrzeć na tarce schłodzoną porcję ciasta. Piec 50 minut w 180°C.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Biedroneczka 07 października 2011Zgłoś do usunięcia
Według moich obliczeń została jeszcze jedna niewykorzystana część ciasta...0 Kto głosował? | Odpowiedz