Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i 5 żółtek. Dodać ½ szklanki cukru, zagnieść ciasto.
2/3 ciasta wyłożyć na blachę. Pozostałe podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i zagnieść, schłodzić w lodówce przez 20 minut.
Na ciasto w formie wyłożyć 1 kg startych jabłek lub słoiczek marmolady śliwkowej.
Ubić pianę z 5 białek i 1 szklanki cukru, wylać na ciasto. Na to zetrzeć na tarce schłodzoną porcję ciasta. Piec 50 minut w 180°C.