Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne wiejskie ciasto
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i 5 żółtek. Dodać ½ szklanki cukru, zagnieść ciasto.
2/3 ciasta wyłożyć na blachę. Pozostałe podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i zagnieść, schłodzić w lodówce przez 20 minut.
Na ciasto w formie wyłożyć 1 kg startych jabłek lub słoiczek marmolady śliwkowej.
Ubić pianę z 5 białek i 1 szklanki cukru, wylać na ciasto. Na to zetrzeć na tarce schłodzoną porcję ciasta. Piec 50 minut w 180°C.
Pyszny pleśniak tym razem z rabarbarem super połączenie smaków polecam.
Odsłon: 761
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 185
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 108
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 29
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 35
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 15
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 12
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 185
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 108
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 29
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 35
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 15
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 12
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i 5 żółtek. Dodać ½ szklanki cukru, zagnieść ciasto.
2/3 ciasta wyłożyć na blachę. Pozostałe podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i zagnieść, schłodzić w lodówce przez 20 minut.
Na ciasto w formie wyłożyć 1 kg startych jabłek lub słoiczek marmolady śliwkowej.
Ubić pianę z 5 białek i 1 szklanki cukru, wylać na ciasto. Na to zetrzeć na tarce schłodzoną porcję ciasta. Piec 50 minut w 180°C.
Przepisy Desery
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Desery
Kruche babeczki z kremem i owocami
Desery
Placek drożdżowy z rabarbarem
Desery
Ciasto z galaretką i truskawkami
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 185
Kruche babeczki z kremem i owocami
Dzisiaj zapraszam na świetny pomysł na letnie imprezy – kruche babeczki z kre...
Odsłon: 156