Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszniutkie, naprawdę łatwe w przygotowaniu, I w brew pozorom wcle nie jest skomplikowane ani pracochłonne :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 196
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20831
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 196
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20831
Składniki
Zagnieść ciasto kruche , zawinąć folią i włożyć do zamrażarki
przygotować kruszonke, łącząc wszystkie składniki i rozgniatając w palcach
brzoswinie pokroić, przygotować migdały i kokos
Przygotować ciasto biiszkoptowe: białaka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodawać po jednym żółtku, stopniowo cukier, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec łyżkę wody gazowanej i olej.
Ciasto kruchę wyciągnąć z zamrażarki, zetrzeć na tarce na dużą prostokątną blachę, lub poprostu wylepić nim blachę jeśli nie zdążyło się dość dobrze schłodzić,
na ciasto kruche wylać ciasto biszkoptowe, dodać brzoskwinie, całość zasypać migdałami kokosem i na koniec kruszonką
piec 40 miin w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
ostudzone polać polewą , SMACZNEGO! ;)