Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszniutkie, naprawdę łatwe w przygotowaniu, I w brew pozorom wcle nie jest skomplikowane ani pracochłonne :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 326
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1742
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 326
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1742
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Składniki
Zagnieść ciasto kruche , zawinąć folią i włożyć do zamrażarki
przygotować kruszonke, łącząc wszystkie składniki i rozgniatając w palcach
brzoswinie pokroić, przygotować migdały i kokos
Przygotować ciasto biiszkoptowe: białaka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodawać po jednym żółtku, stopniowo cukier, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec łyżkę wody gazowanej i olej.
Ciasto kruchę wyciągnąć z zamrażarki, zetrzeć na tarce na dużą prostokątną blachę, lub poprostu wylepić nim blachę jeśli nie zdążyło się dość dobrze schłodzić,
na ciasto kruche wylać ciasto biszkoptowe, dodać brzoskwinie, całość zasypać migdałami kokosem i na koniec kruszonką
piec 40 miin w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
ostudzone polać polewą , SMACZNEGO! ;)