Desery Przepis na:
princessa z jabłkami

Składniki
- upiec dwa biszkopty z 4 jaj lub jeden z ośmiu i przeciąć na pół
- jabłka, 1,5 kg
- zielona galaretka, 2szt
- śmietanka kremówka, 500ml
- wafel princessa kokosowa, 3szt
- czekolada biała, 1tab
- żelatyna, 2,5łyżeczki
- cukier puder, 2 łyżki
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Pieczemy biszkopty i pozostawiamy do ostygnięcia. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, wsypujemy na patelnię, podlewamy odrobiną wody i dusimy przez chwilkę tak, żeby trochę zmiękły ale zachowały kształt.
-
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i zalewamy jabłka odstawiamy do wystygnięcia
-
Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy starte na grubych oczkach princeski i pół białej czekolady. Dodajemy też ostudzoną, rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę.
-
Przełożenie; biszkopt->na to tężejące jabłka->drugi biszkopt->masa->posypać pozostałą czekoladą startą na tarce i odstawić do lodówki, żeby stężało. smacznego
Komentarze do przepisu (0)