Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste i przepyszne
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19767
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2907
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 651
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19767
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2907
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 651
Składniki
Pieczemy biszkopty i pozostawiamy do ostygnięcia. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, wsypujemy na patelnię, podlewamy odrobiną wody i dusimy przez chwilkę tak, żeby trochę zmiękły ale zachowały kształt.
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i zalewamy jabłka odstawiamy do wystygnięcia
Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy starte na grubych oczkach princeski i pół białej czekolady. Dodajemy też ostudzoną, rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę.
Przełożenie; biszkopt->na to tężejące jabłka->drugi biszkopt->masa->posypać pozostałą czekoladą startą na tarce i odstawić do lodówki, żeby stężało. smacznego