Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste i przepyszne
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 154
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1174
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 154
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1174
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13318
Składniki
Pieczemy biszkopty i pozostawiamy do ostygnięcia. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, wsypujemy na patelnię, podlewamy odrobiną wody i dusimy przez chwilkę tak, żeby trochę zmiękły ale zachowały kształt.
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i zalewamy jabłka odstawiamy do wystygnięcia
Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy starte na grubych oczkach princeski i pół białej czekolady. Dodajemy też ostudzoną, rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę.
Przełożenie; biszkopt->na to tężejące jabłka->drugi biszkopt->masa->posypać pozostałą czekoladą startą na tarce i odstawić do lodówki, żeby stężało. smacznego