Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieskomplikowany przepis,a ciasto poleży kilka dni
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Jaja ubić z cukrem,cynamonem, dodać przesianą mąkę z proszkiem i sodą,wlać olej
Dodać uprzednio ugotowane i wystudzone puree z dyni i bakalie.
Wylać do wysmarowanej i posypanej bułką formy ( ja wlewam do prodiża z kominkiem,więc jest to ciasto dośc wyrośnięte)