Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki torcik....smaczny i delkatny...
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Składniki
Biszkopt:Jajka ubić z cukrem na puszysta masę,dodać kakao.obie mąki z proszkiem i dobrze utrzec.Przepis na dużą tortownicę.Piec w temp 160-170C przez ok 40 min.Po upieczeniu zostawić w piekarniu lekko uchylonym przez ok 15min,po ostudzeniu wyjac ciasto z formy.
Masa:Masę karpatkową(ja uzywam Delecta) przygotować w/g przepisu,gotowy budyń zmiksować z margaryną do puszystości.Brzoskwinie dobrze osączyć,pokroić na średnią kostkę(do tej porcji uzyłam tylko 4 duże połówki brzoswiń).3/4 gotowej masy karpatkowej wymieszać delikatnie z brzoskwiniami,a 1/3 zostawić do smarowania boków torcika.
Biszkopt przekroić na 3 części,kolejno pierwszy placek nasączamy syropem z brzoskwini rozcienczonym odrobiną przegotowanej wody(ja dodaję dla podkreślenia smaku odrobinę wódki)nałożyć połowę masy,drugi placek nasączony,znów masa i trzeci placem również nasączony syropem.Z pozostałej czystej masy smarujemy boki tortu,posypujemy wiórkami.Czekoladę rozpuścić ze smietaną i posmarować wierzch ciasta.Torcik można udekorować wg własnego uznania.