Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To cudowne doznanie dla kubków smakowych łasucha i nie tylko, polecam :-)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 95
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 95
Składniki
Ser biały skręcić raz lub dwa razy.
2 opakowania galaretki pomarańczowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.
Galaretkę agrestową rozpuścić w 350 ml gorącej wody i dodać 2 łyżeczki żelatyny. Rozpuścić. Odstawić do wystygnięcia.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 ml gorącej wody i dodać 2 łyżeczki żelatyny. Rozpuścić. Odstawić do wystygnięcia
Dno tortownicy o średnicy 27 cm wyłożyć biszkoptami.
Zmielony biały ser zmiksować na wysokich obrotach z cukrem pudrem, aż stanie się puszysty. Następnie ser podzielić na 2 części. Do jednej części sera dodać bardzo zimną galaretkę agrestową i wymieszać robotem. Tak przygotowany ser wylać do tortownicy wy łożonej biszkoptami. Wstawić do lodówki, aż stężeje. W momencie gdy agrestowy ser nam stężeje należy przygotować drugą masę tak jak poprzednio, czyli do drugiej części sera dodać bardzo zimną galaretkę truskawkową i wymieszać robotem. Wylać na stężony agrestowy ser i wstawić ponownie do lodówki, by ser truskawkowy stężał. Na koniec na wierzch sernika wylać tężejącą galaretkę pomarańczową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.