Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser potrafi zaskoczyć niejedno podniebienie, jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9057
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9057
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Truskawki kroimy na 2 lub 4 części, najlepiej aby były jeszcze nie całkiem rozmrożone.
Śmietanę + śmietanfixy ubijamy mikserem aby uzyskać bitą śmietanę. Uwaga - nie dodajemy cukru!
Bezy (wszystkie oprócz jednej) kruszymy na drobno.
W płaskim, przezroczystym półmisku kładziemy dość cienkie warstwy: 1) pokruszone bezy, 2) bita śmietana, 3) pokrojone truskawki 4) bita śmietana, 5) pokrojone truskawki, 6) bita śmietana, 7) pokruszone bezy. Na wierzchu położyć całą bezę i włożyć do lodówki na około godzinę. Podawać schłodzone.