Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser potrafi zaskoczyć niejedno podniebienie, jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 814
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 63
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9197
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 814
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 63
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9197
Składniki
Truskawki kroimy na 2 lub 4 części, najlepiej aby były jeszcze nie całkiem rozmrożone.
Śmietanę + śmietanfixy ubijamy mikserem aby uzyskać bitą śmietanę. Uwaga - nie dodajemy cukru!
Bezy (wszystkie oprócz jednej) kruszymy na drobno.
W płaskim, przezroczystym półmisku kładziemy dość cienkie warstwy: 1) pokruszone bezy, 2) bita śmietana, 3) pokrojone truskawki 4) bita śmietana, 5) pokrojone truskawki, 6) bita śmietana, 7) pokruszone bezy. Na wierzchu położyć całą bezę i włożyć do lodówki na około godzinę. Podawać schłodzone.