Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste ciasto do wypieku w krótkim czasie. Składniki na pewno masz w domu, a sezon na owoce jest w pełni. Polecam go, bo u mnie często gości na stole. Wystarczy jedynie 45 min i gotowe :)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36111
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 194
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 332
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 419
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36111
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 194
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 332
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 419
Składniki
Ubij blenderem całe jaja z cukrami na puszystą masę. Potem lekko ubijając już ręcznie dolewaj powoli olej. Wmieszaj delikatnie do masy połączone razem mąki i sodę. Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Forma może być prostokątna, lub zwyczajna tortownica. Owoce wsyp do miski i lekko oprósz mąką. Wysyp równomiernie owoce na ciasto. Wstaw do nagrzanego do 180 st C piekarnika na 30 min. Gdy lekko ostygnie możesz oprószyć ciasto cukrem pudrem, ale nie jest to konieczne. Smacznego :)