Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste ciasto do wypieku w krótkim czasie. Składniki na pewno masz w domu, a sezon na owoce jest w pełni. Polecam go, bo u mnie często gości na stole. Wystarczy jedynie 45 min i gotowe :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Ubij blenderem całe jaja z cukrami na puszystą masę. Potem lekko ubijając już ręcznie dolewaj powoli olej. Wmieszaj delikatnie do masy połączone razem mąki i sodę. Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Forma może być prostokątna, lub zwyczajna tortownica. Owoce wsyp do miski i lekko oprósz mąką. Wysyp równomiernie owoce na ciasto. Wstaw do nagrzanego do 180 st C piekarnika na 30 min. Gdy lekko ostygnie możesz oprószyć ciasto cukrem pudrem, ale nie jest to konieczne. Smacznego :)