Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki jest bardzo puszysty. Dość mocno wyrasta więc należy użyć wysokiej tacki np. tortownicy o wymiarach 34x24cm.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231755
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4960
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36378
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231755
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4960
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36378
        
        
                Składniki
Na dnie tortownicy położyć papier do pieczenia. Nie smarować boków tortownicy. W misce zmiksować składniki na ciasto o rosmarować je na dnie blaszki. Potem składniki masy serowej połączyć mikserem. Białka ubić na sztywną pianę ( dodać szczyptę soli), oraz dodając w trakcie ubijania stopniowo cukier. Białka i cukier ubić na sztywną pianę. Dodać ją do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką drewnianą.
Gotową masę wyłożyć do blaszki i wstawić do piekarnika na 55-60 minut. Upieczony sernik zostawić do wystudzenia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Przed podaniem oprószyć sernik cukrem pudrem.