Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki jest bardzo puszysty. Dość mocno wyrasta więc należy użyć wysokiej tacki np. tortownicy o wymiarach 34x24cm.
Przepis dnia
.ciasto bardzo proste do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam do zrobienia każ...
Odsłon: 34226
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 139
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 77
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 193
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 345
Przepis dnia
.ciasto bardzo proste do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam do zrobienia każ...
Odsłon: 34226
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 139
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 77
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 193
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 345
Składniki
Na dnie tortownicy położyć papier do pieczenia. Nie smarować boków tortownicy. W misce zmiksować składniki na ciasto o rosmarować je na dnie blaszki. Potem składniki masy serowej połączyć mikserem. Białka ubić na sztywną pianę ( dodać szczyptę soli), oraz dodając w trakcie ubijania stopniowo cukier. Białka i cukier ubić na sztywną pianę. Dodać ją do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką drewnianą.
Gotową masę wyłożyć do blaszki i wstawić do piekarnika na 55-60 minut. Upieczony sernik zostawić do wystudzenia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Przed podaniem oprószyć sernik cukrem pudrem.