Do góry

Desery Przepis na:

pyszny placek z truskawkami

pyszny placek z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 131

placek deserowy bardzo dobry i łatwy do upieczenia i nie drogi

Składniki

  • 4 jaja
  • 20 dag mąki
  • 20 dag cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • bita śmietana z proszku
  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 galaretka wiśniowa
  • truskawki ilość jak kto chce
  • niecała szklanka mleka
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
pyszny placek z truskawkami

Przygotowanie

  1. to jest ciasto biszkoptowe

    Sposób przygotowywania

    1
    oddziel białka od żółtek białka ubij na sztywną pianę i daj cukier stopniowo a następnie żółtka. Ubijak do góry żeby były pęcherzyki powietrza, jak będą pęcherze to weź łyżkę i delikatnie mieszaj i wsypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczeni.
    wysmaruj blaszkę do pieczenia olejem do smażenia w do tej blaszki wlej całe ciasto i wyrównaj a następnie do rozgrzanego piekarnika wsadź ciasto po jakimś czasie przewróć ciasto ciasto upieczone taki złowawy cieniawy.
    żeby zobaczyć czy już upiekło się wsadź wykałaczkę jak nie na ciasta na patyczku czyli ciasto można już wyciągnąć na dekę.

  2. Najpierw rozpuść galaretkę agrestową, a następnie galaretkę wiśniową
    (najszybciej żeby zastygła się galaretka to wsadź ją do zamrażarki ja tak robię i jest szybciej) ale wsadź najpierw galaretkę agrestową ona nie ma zgęstnieć nie fest tylko żeby nie była w postaci wodnej. jak galaretka zgęstnieje to wsadź wiśniową też żeby nie była w postaci wodnej.
    weź miskę wlej niecałą szklankę mleka i wsyp bite śmietanę i ubijaj na sztywną piane a jak ubijesz to daj galaretkę agrestową i ubijak ją mocno
    tę masę daj na placek i rozprowadź po całym placku na tę masę daj truskawki lub maliny a na te maliny polej galaretką wiśniową i daj placek do lodówki.

    przepraszam za moje chaotyczne pismo ale placek naprawdę jest pyszny
    zaraz na ten placek rzuca się cała rodzina hahaha
    jakieś informacje sprawie placka proszę pisać pomogę w każdej sytuacji

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń