Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placek deserowy bardzo dobry i łatwy do upieczenia i nie drogi
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
to jest ciasto biszkoptowe Sposób przygotowywania 1 oddziel białka od żółtek białka ubij na sztywną pianę i daj cukier stopniowo a następnie żółtka. Ubijak do góry żeby były pęcherzyki powietrza, jak będą pęcherze to weź łyżkę i delikatnie mieszaj i wsypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczeni. wysmaruj blaszkę do pieczenia olejem do smażenia w do tej blaszki wlej całe ciasto i wyrównaj a następnie do rozgrzanego piekarnika wsadź ciasto po jakimś czasie przewróć ciasto ciasto upieczone taki złowawy cieniawy. żeby zobaczyć czy już upiekło się wsadź wykałaczkę jak nie na ciasta na patyczku czyli ciasto można już wyciągnąć na dekę.
Najpierw rozpuść galaretkę agrestową, a następnie galaretkę wiśniową (najszybciej żeby zastygła się galaretka to wsadź ją do zamrażarki ja tak robię i jest szybciej) ale wsadź najpierw galaretkę agrestową ona nie ma zgęstnieć nie fest tylko żeby nie była w postaci wodnej. jak galaretka zgęstnieje to wsadź wiśniową też żeby nie była w postaci wodnej. weź miskę wlej niecałą szklankę mleka i wsyp bite śmietanę i ubijaj na sztywną piane a jak ubijesz to daj galaretkę agrestową i ubijak ją mocno tę masę daj na placek i rozprowadź po całym placku na tę masę daj truskawki lub maliny a na te maliny polej galaretką wiśniową i daj placek do lodówki. przepraszam za moje chaotyczne pismo ale placek naprawdę jest pyszny zaraz na ten placek rzuca się cała rodzina hahaha jakieś informacje sprawie placka proszę pisać pomogę w każdej sytuacji