Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowana ciastem z porzeczkami wioli1100, postanowiłam dodać do mojego ulubionego ciasta te same owoce. Wyszło pysznie :D
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36311
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36311
        
        
                Składniki
Biszkopt: ubić białka. Następnie należy dodać cukier, potem żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Dodać do ubitych składników i delikatnie wymieszać. Piec około 35minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Masa: do mleka należy wsypać wszystkie sypkie składniki, tzn.: mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, cukier oraz cukier waniliowy. Następnie trzeba wszystko zagotować intensywnie mieszając, by nie powstały grudki. Po zagotowaniu, masę ostudzić. Do zimnej masy, dodać kostkę masła i zmiksować, by powstał krem.
Biszkopt przekroić na pół. Można skropić każdą warstwę alkoholem. Na pierwszą warstwę biszkoptu, należy nałożyć 3/4 kremu. Posypać porzeczkami (ilość zależna od upodobań). Przykryć biszkoptem. Posmarować pozostałą częścią kremu i posypać porzeczkami.
Uprażyć kokos z cukrem na suchej patelni. Gdy ostygnie, posypać nim ciasto. Włożyć do lodówki na jakieś 2 godziny.
Smacznego!