Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszyste,przepis od sąsiadki już zostanie w moim domu na długo...
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2498
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 195
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2498
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 195
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Składniki
z 4 łyżek mąki,2 łyżek cukru ,drożdży i mleka robimy rozczyn
żółtka ubijamy z pozostałym cukrem na parze przez około 15 minut i studzimy
jak rozczyn urośnie dodajemy żółtka ubite na parze i pozostałe składniki- wyrabiamy aż będzie odchodzić od ręki
roztapiamy masło i po przestudzeniu dokładamy do ciasta i ponownie wyrabiamy aż ciasto wchłonie cały tłuszcz
formujemy pączki (mi z tej ilości wyszło około 35 pączków) i zostawiamy aby podrosły
smażymy na smalcu pod przykryciem, usmażone pączki nadziewamy marmoladą i posypujemy cukrem pudrem