Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszyste,przepis od sąsiadki już zostanie w moim domu na długo...
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26000
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1448
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26000
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1448
Składniki
z 4 łyżek mąki,2 łyżek cukru ,drożdży i mleka robimy rozczyn
żółtka ubijamy z pozostałym cukrem na parze przez około 15 minut i studzimy
jak rozczyn urośnie dodajemy żółtka ubite na parze i pozostałe składniki- wyrabiamy aż będzie odchodzić od ręki
roztapiamy masło i po przestudzeniu dokładamy do ciasta i ponownie wyrabiamy aż ciasto wchłonie cały tłuszcz
formujemy pączki (mi z tej ilości wyszło około 35 pączków) i zostawiamy aby podrosły
smażymy na smalcu pod przykryciem, usmażone pączki nadziewamy marmoladą i posypujemy cukrem pudrem