Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rabarbarowe z galaretką"
Dżemik o pysznym oryginalnym smaku. Galaretka nie jest konieczna, ale podkrę...
Odsłon: 5048
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 366
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 218
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 426
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3173
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 366
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 218
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 426
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3173
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Wenc z Rzeszowa
op. okrągłych biszkoptów, 4 łyżeczki żelatyny, 20 dag śmietany 18-proc., 3/4 szklanki cukru pudru, 6 łodyg rabarbaru, 3 łyżki cukru.
Tortownicę o śr. ok. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż biszkopty.
Trzy łyżeczki żelatyny rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku. Dodaj śmietanę i cukier puder, dokładnie wymieszaj. Wylej na biszkopty, schłodź.
Pozostałą łyżeczkę żelatyny rozpuść w 1/4 szklanki wrzątku. Rabarbar umyj, pokrój, włóż na patelnię. Dodaj cukier i łyżkę wody, duś na małym ogniu do miękkości. Lekko ostudź.
Zmiksuj, wlej pozostałą żelatynę, wymieszaj. Wylej na ciasto, wstaw do lodówki.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 84
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2018