Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 448
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1805
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 368
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 448
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1805
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 368
Składniki
Połowe mleka rozetrzeć z mąką, żółtkiem i połową cukru.
Reszte mleka zagotować z cukremwaniliowym i resztą cukru i dodać rozmieszaną mąke. Ugotować wszystko na budyń.
Po ostygnięciu budyń wymieszać zmargaryną i 2/3 wiórków kokosowych.
Na blaszce wyłożonej folią lub pergaminem ułozyć warstwe krakersów i posmarować masą. I przekładać do wykorzyastania tak aby ostatnią masą na wierzchu był budyń. Posypać całośc wiórkami kokosowymi.