Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8296
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 457
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8296
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 457
Składniki
Połowe mleka rozetrzeć z mąką, żółtkiem i połową cukru.
Reszte mleka zagotować z cukremwaniliowym i resztą cukru i dodać rozmieszaną mąke. Ugotować wszystko na budyń.
Po ostygnięciu budyń wymieszać zmargaryną i 2/3 wiórków kokosowych.
Na blaszce wyłożonej folią lub pergaminem ułozyć warstwe krakersów i posmarować masą. I przekładać do wykorzyastania tak aby ostatnią masą na wierzchu był budyń. Posypać całośc wiórkami kokosowymi.