Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na slodko i bez pieczenia o wspanialym smaku.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8879
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4741
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8879
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4741
Składniki
Maslo rozpuscic z cukrem i kakao,dodac pokruszone herbatniki (polowe mozna zmiksowac polowe pokruszyc) oraz rodzynki namoczone wczesniej (mozna namoczyc w ulubionym likierze), na koncu dodajemy ciepla i rozpuszczona w 3/4 szklanki goracej wody. Tak otrzymana mase wykladamy na andrut,rozprowadzamy po calej powierzchni,czekamy ok.10 ' az andrut nawilgnie od cieplej masy i zwijamy w rolade.Odstawiamy do lodowki na 2 godz. Stezala kroimy na dowolnej wielkosci krazki.