Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do wykonania i bardzo dobre i bardzo słodkie :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11272
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5464
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5256
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11272
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5464
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5256
Składniki
MASA 1: Herbatniki drobno pokruszyć - najlepiej zmielić. Zagotować mleko z cukrem, dodać kakao. Do gotującego wsypać pokruszone herbatniki i dokładnie wymieszać. Gorącą masą posmarować andruty.
MASA 2: Mleko zagotować, wsypać wiórki - zaparzyć i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem dodając stopniowo masę kokosową(wystudzoną). Powstałą masę rozsmarować na masie herbatnikowej. Zwinąć w rulon i wstawić do lodówki.