Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rumowe drożdżówki"
Ciasteczka z dodatkiem rumu. Mają niepowtarzalny smak – każdemu zasmakują ????
Odsłon: 489
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 77
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 501
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 372
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 77
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 501
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 372
Składniki
Z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 2 łyżek mąki i 3 łyżek letniego mleka robimy zaczyn i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrósł.
Do misy wsypujemy pozostałą mąkę i cukier. Dodajemy sól, żółtka, stopione letnie masło i drożdżowy zaczyn. Wyrabiając, stopniowo dolewamy pozostałe letnie mleko. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Powidła mieszamy z rumem. Doprawiamy cynamonem, wanilią i skórką z cytryny.
Wyrośnięte ciasto wałkujemy na płat i kroimy na 16 kwadratów. Na każdym kwadracie kładziemy nieco powideł. Składamy na pół, brzegi sklejamy. Drożdżówki układamy na natłuszczonej blasze, smarujemy roztopionym tłuszczem lub rozmieszanym żółtkiem i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Torcik kajmakowo - porzeczkowy
Desery
Prosty tort śmietankowy
Desery
Śląskie makrony odpustowe
Desery
Sernik cytrynowy
Torcik kajmakowo - porzeczkowy
Pyszny torcik z kremem o smaku kajmakowo porzeczkowym oraz biszkopt kakaowy...
Odsłon: 28
Prosty tort śmietankowy
Prosty torcik z kremem śmietanowym. Blaty nasączyłam kawą, co dało fajny posm...
Odsłon: 48