Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz ugościć znajomych odrobiną słodkości ,to ten pomysł jest super.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 110
Składniki
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, roztrzepać jajko w miseczce, a każdy płat ciasta kroimy na paski na 2-2,5 cm. Paski ciasta nawijamy na foremki.
Przygotowane ciasto układamy na blachę, smarujemy pędzelkiem moczonym w roztrzepanym jajku, na to posypujemy cukier zwykły i cukier waniliowy.
Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170'C Piec około 20 min.aż będą rumiane. W między czasie pieczenia ,ubijamy śmietanę z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru . Po wyjęciu z piekarnika studzimy wyjmujemy foremki ze środka i nabijamy bita śmietaną. Można ozdobić dżemem