Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1787
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1787
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na ok 2 cm paski. Z jednego ciast przeciętnie uzyskamy 15-17 pasków.
foremki do pieczenia rurek dobrze "naoliwiamy", to uchroni nas przed przywieraniem ciasta do metalu.
Rurki pieczemy w temp. 200 C do czasu, aż nabiorą złoto - brązowego koloru. Wyciągamy do ostygnięcia. Ja zdejmuję jeszcze gorąca - łatwiej.
Mleko, masło i cukier podgrzewamy do momentu, aż cukier i masło się rozpuszczą. 0,5 szklanki mlek, budyń i mąkę dokładnie mieszamy (nie powinno być grudek). Mieszankę powoli wlewamy do mleka. Cały czas mieszamy - szybko gęstnieje. Krem musi być chłodny żeby nie rozmiękczył delikatnego, francuskiego ciasta. Napełniamy rurki i posypujemy cukrem pudrem... Niebo w gębie :-) Smacznego