Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyka... i wspomnienie dzieciństwa.
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11667
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 562
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11667
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 562
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na ok 2 cm paski. Z jednego ciast przeciętnie uzyskamy 15-17 pasków.
foremki do pieczenia rurek dobrze "naoliwiamy", to uchroni nas przed przywieraniem ciasta do metalu.
Rurki pieczemy w temp. 200 C do czasu, aż nabiorą złoto - brązowego koloru. Wyciągamy do ostygnięcia. Ja zdejmuję jeszcze gorąca - łatwiej.
Mleko, masło i cukier podgrzewamy do momentu, aż cukier i masło się rozpuszczą. 0,5 szklanki mlek, budyń i mąkę dokładnie mieszamy (nie powinno być grudek). Mieszankę powoli wlewamy do mleka. Cały czas mieszamy - szybko gęstnieje. Krem musi być chłodny żeby nie rozmiękczył delikatnego, francuskiego ciasta. Napełniamy rurki i posypujemy cukrem pudrem... Niebo w gębie :-) Smacznego