Do góry

Desery Przepis na:

Rurki z kremem

Rurki z kremem

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 118

Dodano:

Odsłon: 719

klasyka... i wspomnienie dzieciństwa.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie kroimy na ok 2 cm paski. Z jednego ciast przeciętnie uzyskamy 15-17 pasków.

  2. foremki do pieczenia rurek dobrze "naoliwiamy", to uchroni nas przed przywieraniem ciasta do metalu.

  3. Rurki pieczemy w temp. 200 C do czasu, aż nabiorą złoto - brązowego koloru. Wyciągamy do ostygnięcia. Ja zdejmuję jeszcze gorąca - łatwiej.

  4. Mleko, masło i cukier podgrzewamy do momentu, aż cukier i masło się rozpuszczą. 0,5 szklanki mlek, budyń i mąkę dokładnie mieszamy (nie powinno być grudek). Mieszankę powoli wlewamy do mleka. Cały czas mieszamy - szybko gęstnieje. Krem musi być chłodny żeby nie rozmiękczył delikatnego, francuskiego ciasta.
    Napełniamy rurki i posypujemy cukrem pudrem...
    Niebo w gębie :-)
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń