Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Składniki ciasta połączyć ze sobą i dobrze wyrobić.włożyć do lodówki na kilka minut(można je zrobić dzień wcześniej)Następnie wyjąć i rozwałkować jak na pierogi potem pokroić na wstążki szerokości ok.3 cm i zawijać z zakładką na wysmarowane wcześniej rurki(foremki).Poukładać na blasze i piec w temp.200 st ,aż będą złote
Masa Z mleka,cukru,mąki i proszku bud. gotujemy budyń.Masło miksujemy na puch i dodajemy porcjami zimny budyń.Masą napełniamy rurki.Można polać czekoladą lub posypać c. pudrem
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Malgoisaa__ 18 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Polewa to wszystko w równych proporcjach np po . 3 łyżki mleka ,kakao,cukru i oleju3 Kto głosował? | Odpowiedz

agus32 17 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Pyszne rurki a polewa czekoladowa rewelacja.3 Kto głosował? | Odpowiedz