Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 412
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 159
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 412
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 159
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
Biszkopt: Jaja z cukrem ubić na białą, puszystą masę, dodać mąkę i dobrze wymieszać łyżką drewnianą. Wylać na blaszkę 25cmx40cm i piec w temp 160-170 stopni na złoty kolor. Ostudzone ciasto przekroić na pół.
Masa: Galaretkę rozrobić dzień wcześniej. Każdy kolor rozrobić w szklance wody i wylać na płaską powierzchnię (np talerz), tak by można było pokroić w kostkę. Margarynę z cukrem i żółtkami ubić na puch. Mleko zagotować i w gorącym rozpuścić namoczoną żelatynę. Pozostawić do ostygnięcia i lekkiego zżelowania. Do wcześniej zmiksowanej margaryny dodać żelujące mleko i dalej miksować do uzyskania jednolitej masy, następnie dodać ubite białka i dobrze wymieszać.
Do gotowej masy dodać kostki galaretki, dobrze wymieszać łyżką i przełożyć biszkopt lekko dociskając.