Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 335
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 673
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 335
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 673
Składniki
W miseczce wymieszać jajka ze śmietaną.
Zagotować 3 litry mleka. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną masę jajeczno-śmietanową. Powinno się zważyć. Jeśli się nie zważy, dodać 2-3 łyżki octu.
Odcedzić powstały w ten sposób twarożek i zmiksować go z 1,25 kostki masła i szklanką cukru.
Blachę wyłożyć herbatnikami. Gotową masę wyłożyć na herbatniki i przykryć drugą warstwą herbatników.
Polewa: W rondelku roztopić resztę masła (3/4 kostki), dodać 1,5 łyżki kakao, 1,5 łyżki wody i 6 łyżek cukru. Zagotować i zdjąć z ognia. Jeszcze ciepłą polewą posmarować ciasto. Posypać wiórkami lub migdałami. Wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin.