Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty sernik z dodatkiem skórki pomarańczowej.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7976
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 340
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3352
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 615
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7976
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 340
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3352
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 615
Składniki
Ucieramy żółtka z cukrem na białą masę, dodajemy stopniowo miękkie masło ciągle mieszając, dosypujemy budyń w proszku, cukier waniliowy. Pod koniec stopniowo dodajemy ser biały, ucierając wszystko na gładką masę.
Ubijamy białka na sztywno z dodatkiem szczypty soli, dodajemy do masy wraz ze skórką pomarańczową, delikatnie mieszając.
Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Masę wlewamy do tortownicy i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 ''''C przez 60 min. Upieczone ciasto pozostawiamy w wyłączonym piekarniku do ostudzenia. Dzięki temu ciasto nie opadnie.
W trakcie pieczenia możemy pod koniec przykryć wierzch ciasta folią aluminiową, aby nie było zanadto spieczone z wierzchu.