Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik lekki, łatwy i przyjemny nie tylko do wykonania ;-) Może być serwowany na wiele sposobów np. z cukrem pudrem, z polewą czekoladową, bitą śmietaną, sosem owocowym lub lodami i świeżymi owocami... albo zupełnie bez dodatków, wprost z blachy...
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5362
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5362
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić na kogel mogel z cukrem, a z białek ubić pianę. Połączyć "kogel mogel" z pianą. Po woli dodawać twaróg ciągle miksując, by powstała jednolita, dosyć rzadka masa. Na koniec dodać budynie w proszku i miksować jeszcze kilka chwil. Im dłużej miksowany, tym bardziej puszysty będzie sernik. Masę przelać do blaszki wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Piec w piekarniku nagrzanym do ok 200*C na złoty kolor (w zależności od piekarnika ok 50-60 min.). Na tę ilość sernika zwykle biorę 2 duże blaszki keksowe lub większą tortownicę. Sernik najpierw urośnie i może pęknąć po środku, potem opadnie - to norma. Ale jest pyszny!!! Smacznego