Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik dukana - najlepszy i najprostszy!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Żółtka z pokruszonym słodzikiem ubić, następnie dodać ser cały czas miksując. Gdy masa będzie gładka, dodać aromat, budyń i mleko - miksować jeszcze chwilę. Białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę. Sernik piec w temperaturze ok 150stopni 80-90 minut. Zostawić w piekarniku do wystygnięcia. W mniejszej formie bardziej urośnie. Można zrezygnować z mleka.