Do góry

Desery Przepis na:

Sernik dukana z mlekiem

Sernik dukana z mlekiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 149

Dodano:

Odsłon: 16295

Sernik dukana - najlepszy i najprostszy!

Składniki

  • 500g sera białego w kostkach (chudy)
  • 5 jajek 1 budyń waniliowy, lub 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 100ml mleka słodzik - ok 20 tabletek (stewia, cukier brązowy)
  • dowolny aromat - śmietankowy
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żółtka z pokruszonym słodzikiem ubić, następnie dodać ser cały czas miksując.
    Gdy masa będzie gładka, dodać aromat, budyń i mleko - miksować jeszcze chwilę.

    Białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę.
    Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką.

    Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę.
    Sernik piec w temperaturze ok 150stopni 80-90 minut.
    Zostawić w piekarniku do wystygnięcia.


    W mniejszej formie bardziej urośnie.
    Można zrezygnować z mleka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń