Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny i sprawdzony przepis na jednego z najpopularniejszych serników w Polsce. Sernik gotowany jak sama nazwa wskazuje jest przygotowywany przez gotowanie, a nie pieczenie. Polecam!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Składniki
Jajka i ser powinny być w temperaturze pokojowej. Masło wraz z cukrem rozpuszczamy w dużym i głębokim garnku. Do rozpuszczonego masła dodajemy ser. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Do masy serowej dodajemy pojedynczo jajka. Mieszamy. W zimnym mleku rozpuszczamy budyń. Do gotującego się sera(gotujemy masę na średnim ogniu) dodajemy zimne mleko z budyniem. Mieszamy do połączenia się składników. Krótko gotujemy. Zdejmujemy z ognia w momencie gdy masa zacznie gęstnieć. Podłużną blachę lub formę do pieczenia wykładamy biszkoptami. Na biszkopty wylewamy połowę ciepłej masy serowej. Na masie serowej układamy ponownie biszkopty. Na biszkoptach układamy ponownie drugą połowę ciepłej masy serowej. Na masie układamy biszkopty. Gdy masa nieco ostygnie, ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Gotowy sernik posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga!