Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1708
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2243
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 50
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1346
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1708
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2243
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 50
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1346
Składniki
CIASTO: Z mąki,połowy margaryny,2 jajek,1 szkl cukru,miodu,sody i śmietany zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części i upiec z nich placki 15-20 min.w temp.180 st (po upieczeniu placki są twarde)
SER: Margerynę,połowe mleka i cukier zagotować.Dodać ser z wiaderka i roztrzepane jajka(można dodac rodzynki).Gotować aż lekko zgęstnieje. Na koniec cały czas mieszając wlać rozrobiony w reszcie mleka budyń z mąką ziemniaczaną i olejek.pogotować ok 2 min.
Gorącą masą przełożyć placki. Wierzch posmarować kremem czekoladowym.(ja przykrywam folią lub ściereczką do ostygnięcia zeby się lepiej naparowało i zmiękło)póżniej przechowywać w lodówce.