Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 145
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 145
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Składniki
Na blaszce wysmarowanej tłuszczem wyłożyć biszkopty.
MASA: Roztopić margarynę wcześniej i ostudzić. Do garnka wrzucić wszystkie składniki(twaróg,ostudzoną margarynę,oba cukry,żółtka-oprócz budyniu) i mieszać aż się zagotuje(ok.5min na małym ogniu).Dodać budyń i wlać go jednym ruchem do masy w garnku.Mieszać aby nie powstały grudki.Gotować do momentu aż będzie gęste.
Masę przełożyć na ułożone wcześniej na blaszce biszkopty. Na masie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów,polać polewą. POLEWA:wszystkie składniki wrzucić do garnka,gotować ok.15min.Gorącą polewę wylać na ciasto.