Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10805
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11620
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 737
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10805
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11620
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 737
Składniki
Na blaszce wysmarowanej tłuszczem wyłożyć biszkopty.
MASA: Roztopić margarynę wcześniej i ostudzić. Do garnka wrzucić wszystkie składniki(twaróg,ostudzoną margarynę,oba cukry,żółtka-oprócz budyniu) i mieszać aż się zagotuje(ok.5min na małym ogniu).Dodać budyń i wlać go jednym ruchem do masy w garnku.Mieszać aby nie powstały grudki.Gotować do momentu aż będzie gęste.
Masę przełożyć na ułożone wcześniej na blaszce biszkopty. Na masie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów,polać polewą. POLEWA:wszystkie składniki wrzucić do garnka,gotować ok.15min.Gorącą polewę wylać na ciasto.