Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie. Prosty i domowy przepis.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12391
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12391
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Składniki
Mąkę, cukier, 2 żółtka, masło, kakao łączymy ze sobą. Zagniecione ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie ciasto dzielimy na 2 części. Większą cześć rozwałkowujemy i umieszczamy w formie do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Podpiekamy 10 minut w 170 stopniach. Studzimy. Rodzynki parzymy. Odsączamy . Obsypujemy mąką pszenną. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym żółtku. Dodajemy partiami ser. Dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Dodajemy rodzynki. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy. Ser wylewamy na podpieczony spód. Ścieramy pozostałą cześć ciasta. Pieczemy 70 minut w 180 stopniach. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.