Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie. Prosty i domowy przepis.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93457
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2619
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3474
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1575
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93457
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2619
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3474
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1575
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Mąkę, cukier, 2 żółtka, masło, kakao łączymy ze sobą. Zagniecione ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie ciasto dzielimy na 2 części. Większą cześć rozwałkowujemy i umieszczamy w formie do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Podpiekamy 10 minut w 170 stopniach. Studzimy. Rodzynki parzymy. Odsączamy . Obsypujemy mąką pszenną. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym żółtku. Dodajemy partiami ser. Dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Dodajemy rodzynki. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy. Ser wylewamy na podpieczony spód. Ścieramy pozostałą cześć ciasta. Pieczemy 70 minut w 180 stopniach. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.