Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Mozaika
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 485
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 485
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Składniki
Ser łączymy z jajkami i cukrem. Do masy dolewamy śmietanę i dodajemy budynie. Cały czas bardzo dokładnie ucieramy. Powstałą masę serową dzielimy na 3 części. Do jednej części sera dodajemy mak i mieszamy. Do drugiej części sera dodajemy kakao i mieszamy.
Masę kakaową wykładamy na blaszkę 17 x 27 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na masę kakaową dajemy masę makową. Na masę makową dajemy masę serową. Na górę układamy wiśnie i odwracamy łyżką. Sernik pieczemy godzinę w temperaturze 170C. Smacznego!