Desery Przepis na:
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Ser łączymy z jajkami i cukrem. Do masy dolewamy śmietanę i
dodajemy budynie. Cały czas bardzo dokładnie ucieramy.
Powstałą masę serową dzielimy na 3 części.
Do jednej części sera dodajemy mak i mieszamy.
Do drugiej części sera dodajemy kakao i mieszamy.
Masę kakaową wykładamy na blaszkę 17 x 27 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Na masę kakaową dajemy masę makową.
Na masę makową dajemy masę serową.
Na górę układamy wiśnie i odwracamy łyżką.
Sernik pieczemy godzinę w temperaturze 170C.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

7kucharka 18 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Mi niestety nie wyszedł. Jak rósł bałam się ze wyleci z formy, ale potem opadł choć stygł w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Nie ma zakalca ale jest tzw. osełka. No cóż ...0 Kto głosował? | Odpowiedz

Blog_Mydlo_i_Powidlo 06 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 30 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Apetycznie wygląda:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 29 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Serniczek zawsze i wszędzie. Pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 29 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Cudo.Pozdrawiam serdecznie:-) Odpowiedzi: 1 ▼
4 Kto głosował? | Odpowiedz