Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Mozaika
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1369
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 94
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1369
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 94
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Składniki
Ser łączymy z jajkami i cukrem. Do masy dolewamy śmietanę i dodajemy budynie. Cały czas bardzo dokładnie ucieramy. Powstałą masę serową dzielimy na 3 części. Do jednej części sera dodajemy mak i mieszamy. Do drugiej części sera dodajemy kakao i mieszamy.
Masę kakaową wykładamy na blaszkę 17 x 27 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na masę kakaową dajemy masę makową. Na masę makową dajemy masę serową. Na górę układamy wiśnie i odwracamy łyżką. Sernik pieczemy godzinę w temperaturze 170C. Smacznego!