Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2339
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18102
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2063
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2339
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18102
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2063
Składniki
Zmielić w blenderze biszkopty i połączyć z masłem. Wyłożyć formę papierem do pieczenia i ułożyć na niej przygotowaną masę, która będzie podstawą ciasta. Włożyć do lodówki na 30 minut.
Żelatynę wsypać do 3/4 szklanki wody i odstawić na 10 minut po czym dokładnie rozpuścić ją w kąpieli wodnej.
Ser mascarpone połączyć ze śmietaną i skondensowanym mlekiem po czym dodawać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie połączyć składniki.
Wlać masę do formy na zmielone herbatniki i odstawić całość do lodówki na 2-3 godziny.
Można udekorować sernik po swojemu ja użyłam malin które zalałam galaretką malinową.