Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20696
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26299
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20696
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26299
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Składniki
Zmielić w blenderze biszkopty i połączyć z masłem. Wyłożyć formę papierem do pieczenia i ułożyć na niej przygotowaną masę, która będzie podstawą ciasta. Włożyć do lodówki na 30 minut.
Żelatynę wsypać do 3/4 szklanki wody i odstawić na 10 minut po czym dokładnie rozpuścić ją w kąpieli wodnej.
Ser mascarpone połączyć ze śmietaną i skondensowanym mlekiem po czym dodawać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie połączyć składniki.
Wlać masę do formy na zmielone herbatniki i odstawić całość do lodówki na 2-3 godziny.
Można udekorować sernik po swojemu ja użyłam malin które zalałam galaretką malinową.