Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
Zmielić w blenderze biszkopty i połączyć z masłem. Wyłożyć formę papierem do pieczenia i ułożyć na niej przygotowaną masę, która będzie podstawą ciasta. Włożyć do lodówki na 30 minut.
Żelatynę wsypać do 3/4 szklanki wody i odstawić na 10 minut po czym dokładnie rozpuścić ją w kąpieli wodnej.
Ser mascarpone połączyć ze śmietaną i skondensowanym mlekiem po czym dodawać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie połączyć składniki.
Wlać masę do formy na zmielone herbatniki i odstawić całość do lodówki na 2-3 godziny.
Można udekorować sernik po swojemu ja użyłam malin które zalałam galaretką malinową.