Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny na upalne dni,łatwy do zrobienia.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7552
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 193
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2305
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7552
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 193
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2305
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Składniki
oddzielić żółtka od białek.Masło roztopić.Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku.Białka ubić na sztywno.Twaróg zmielić.
Żółtka utrzeć z cukrem,dodać stopione i przestudzone masło-wymieszać.Do masy wlać mleko z rozpuszczoną żelatyną i wymieszać.Dodać serki homogenizowane,dokładnie wymieszać,stopniowo dodawać ubite białko delikatnie wymieszać.biszkopty delikatnie moczymy esencją herbaty,dodajemy masę serową i wkładamy do lodówki.Po godzinie wyjmujemy z lodówki i przybieramy owocami i zalewamy galaretką.