Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to dosyć ciekawy pomysł na ciasto, gdyż zamiast klasycznego białego sera mamy jogurty naturalne. Sernik jest przez to delikatniejszy i bardziej kremowy. Moim zdaniem nie odbiega smakiem od tradycyjnego sernika.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12968
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5063
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12968
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5063
Składniki
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatam ciasto. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny. Tortownicę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Ciasto wałkuję na wielkość formy. Masa jogurtowa: Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaję jogurt naturalny. Delikatnie mieszam. Dodaję budynie waniliowe. Delikatnie mieszam. Masę przelewam do tortownicy. Ciasto piekę około 70 minut w 180 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.