Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to dosyć ciekawy pomysł na ciasto, gdyż zamiast klasycznego białego sera mamy jogurty naturalne. Sernik jest przez to delikatniejszy i bardziej kremowy. Moim zdaniem nie odbiega smakiem od tradycyjnego sernika.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Składniki
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatam ciasto. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny. Tortownicę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Ciasto wałkuję na wielkość formy. Masa jogurtowa: Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaję jogurt naturalny. Delikatnie mieszam. Dodaję budynie waniliowe. Delikatnie mieszam. Masę przelewam do tortownicy. Ciasto piekę około 70 minut w 180 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.