Do góry

Desery Przepis na:

Sernik smażony

Sernik smażony

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 105

Dodano:

Odsłon: 8178

Sernik smażony biało czarny

Składniki

  • 15 jaj
  • 550 g cukru
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka octu
  • 1 kg sera białego
  • Cukier wanilinowy
  • budyń śmietankowy
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3/4 margaryny
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sernik smażony

Przygotowanie

  1. Ciasto 1:
    -6 białek
    -200 g cukru
    -100 g mąki ziemniaczanej
    -50 g mąki pszennej
    -1 łyżka octu
    -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia


    Ubić białka na sztywno dodać cukier,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,octem całość wymieszać.Kłaść kupkami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.



    Ciasto 2:
    -6 jaj
    -150 g cukru
    -6 łyżek wody
    -200 g mąki pszennej
    -2 łyżki kakao
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia


    Żółtka oddzielić od białek,ubić białka na sztywno dodać cukier cały czas ubijając,następnie wodę i powoli żółtka,wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia dodać do ciasta delikatnie wszystko wymieszać.Powstałe ciasto wylać na wcześniejsze jasne kupki jasnego ciasta włożyć do piekarka nagrzanego do 170 stopni piec do 30 minut w termoobiegu.Po upieczeniu przekroić wzdłuż.

  2. SER:
    -1 kg sera białego
    -3/4 margaryny
    -200 g cukru
    -1 cukier wanilinowy
    -Budyń śmietankowy
    -3 żółtka
    -1/2 szklanki mleka

    Margarynę utrzeć z cukrem,dodać żółtka i ser i dalej mieszać mikserem,następnie przekładamy do garnka i smażymy do .zagotowania.Wlewamy budyń rozrobiony z mlekiem i jeszcze chwile zagotować,zdjąć z ognia chwile ostudzić i wlać na jedna warstwę biszkopta i przyłożyć drugą,odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.Na górę można zrobić polewę. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 listopada 2017 Każdy sernik biorę w ciemno, podobnie jest z tym. Super :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń