Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta zapominamy o diecie i pieczemy taki pyszny serniczek :) Słodziutki, tłuściutki i bardzo smaczny. Jest pyszny i pięknie się prezentuje :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 615
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13505
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2754
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 615
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13505
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2754
Składniki
Tortownicę wykładamy folia. Pokruszone herbatniki mieszamy z roztopionym masłem i wykładamy dno tortownicy. Uklepujemy i wstawiamy do lodówki.
Wszystkie składniki masy serowej miksujemy i wylewamy na ciasteczka.
Do piekarnika wstawiamy na dolna półkę naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą. Na półkę powyżej wkładamy kratkę i na to nasz sernik. Pieczemy 70 minut w 180 stopniach i wyłączamy piekarnik. Po 10 minutach uchylamy drzwiczki.
W tym czasie przygotowujemy krem miksując śmietanę z cukrem. Gdy sernik lekko przestygnie wykładamy na niego krem i pieczemy 10 minut. Po tym czasie znów uchylamy drzwiczki i tak studzimy sernik. Gdy całkiem ostygnie wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Kakao mieszamy z cynamonem i posypujemy tym ciasto przed podaniem.