Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta zapominamy o diecie i pieczemy taki pyszny serniczek :) Słodziutki, tłuściutki i bardzo smaczny. Jest pyszny i pięknie się prezentuje :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Tortownicę wykładamy folia. Pokruszone herbatniki mieszamy z roztopionym masłem i wykładamy dno tortownicy. Uklepujemy i wstawiamy do lodówki.
Wszystkie składniki masy serowej miksujemy i wylewamy na ciasteczka.
Do piekarnika wstawiamy na dolna półkę naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą. Na półkę powyżej wkładamy kratkę i na to nasz sernik. Pieczemy 70 minut w 180 stopniach i wyłączamy piekarnik. Po 10 minutach uchylamy drzwiczki.
W tym czasie przygotowujemy krem miksując śmietanę z cukrem. Gdy sernik lekko przestygnie wykładamy na niego krem i pieczemy 10 minut. Po tym czasie znów uchylamy drzwiczki i tak studzimy sernik. Gdy całkiem ostygnie wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Kakao mieszamy z cynamonem i posypujemy tym ciasto przed podaniem.