Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik wiśniowo- migdałowy"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 779
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1620
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6135
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8941
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 779
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1620
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6135
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8941
Składniki
Herbatniki pokrusz w malakserze. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami. Masą wylep spód tortownicy. Schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw, aby spęczniała. Śmietanę ubij na sztywno. Twaróg wymieszaj z cukrem oraz likierem. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Połącz ją z masą serową oraz bitą śmietaną. Masę serowo-śmietanową rozsmaruj na przygotowanym spodzie. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Odłóż ok. 1/2 wiśni, resztę zmiksuj i przetrzyj. Mus połącz z likierem i 2/3 szkl. wody. Zagotuj. Proszek na kisiel wymieszaj z 1/2 szkl. wody. Wlej do musu. Gotuj minutę. Przestudź. Rozsmaruj na wierzchu sernika. Posyp resztą wiśni. Schładzaj godzinę.Źródło: Tina