Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z jabłkami w migdałach"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Jabłka obierz, pokrój na cząstki. W garnku stop 30 g masła. Dodaj 50 g cukru i sok cytrynowy. Włóż jabłka i duś 10 min. Odstaw do wystudzenia. Stop 150 g masła. Mąkę wymieszaj w miseczce z 100 g cukru i szczyptą soli. Wlej stopione masło. Zagnieć ciasto i schłódź w lodówce.
Tortownicę wysmaruj tłuszczem. Spód wylep ciastem. Twaróg zmiel i wymieszaj ze śmietaną, 150 g cukru oraz jajkami. Dodaj budyń i skórkę z cytryny. Dobrze wymieszaj.
Jabłka odcedź, ułóż na cieście. Przykryj masą serową. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz w 175 st. C 30 minut. Posyp 3 łyżkami cukru i ułóż pokrojone w kosteczki masło.
Zwiększ temp. do 200 st. C i piecz 20 min. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 90 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień