Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5819
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9642
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5819
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9642
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce + 1 szklanka cukru + 1łyżeczka proszku do pieczenia i ugniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji, z ciasta formujemy 4 kule, przechowujemy je w lodówce, lub w zamrażalniku. Dwie schłodzone kule zetrzeć na tarce na blachę, wyłożoną pergaminem
Masło utrzeć z cukrem (1 szkl), dodając żółtka, aż uzyskamy puszystą masę. Następnie dodajemy twaróg i razem miksujemy. Dodać mąkę, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, rodzynki , aromat . Białka ubić na pianę, dodać do masy serowo-jajecznej, mieszając ręcznie. Wylać na ciasto czekoladowe. Na wierzch zetrzeć dwie kulki kakaowe. Piec ok 75 minut w temp 180 stopni.