Desery Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce + 1 szklanka cukru + 1łyżeczka proszku do pieczenia i ugniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji, z ciasta formujemy 4 kule, przechowujemy je w lodówce, lub w zamrażalniku. Dwie schłodzone kule zetrzeć na tarce na blachę, wyłożoną pergaminem
Masło utrzeć z cukrem (1 szkl), dodając żółtka, aż uzyskamy puszystą masę. Następnie dodajemy twaróg i razem miksujemy. Dodać mąkę, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, rodzynki , aromat . Białka ubić na pianę, dodać do masy serowo-jajecznej, mieszając ręcznie. Wylać na ciasto czekoladowe. Na wierzch zetrzeć dwie kulki kakaowe. Piec ok 75 minut w temp 180 stopni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Annuar 10 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie chrupiące kakaowe serniki, ale wprost nie cierpię ścierać kruchego zamrożonego ciasta na tarce :) dlatego zwykle idę na łatwiznę :(0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kurka_domowa 08 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Jak dla mnie wygląda bardzo apetycznie i wędruje do ulubionych :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

danna63 08 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
mam pytanie, dlaczego w przepisie sa 2 szklanki cukru, skoro dodajesz do sera tylko jedna? to co z ta druga?0 Kto głosował? | Odpowiedz