Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce + 1 szklanka cukru + 1łyżeczka proszku do pieczenia i ugniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji, z ciasta formujemy 4 kule, przechowujemy je w lodówce, lub w zamrażalniku. Dwie schłodzone kule zetrzeć na tarce na blachę, wyłożoną pergaminem
Masło utrzeć z cukrem (1 szkl), dodając żółtka, aż uzyskamy puszystą masę. Następnie dodajemy twaróg i razem miksujemy. Dodać mąkę, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, rodzynki , aromat . Białka ubić na pianę, dodać do masy serowo-jajecznej, mieszając ręcznie. Wylać na ciasto czekoladowe. Na wierzch zetrzeć dwie kulki kakaowe. Piec ok 75 minut w temp 180 stopni.