Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik świetnie się kroi, ma delikatny niezbyt słodki smak i do tego powierzchnia jego jest gładka bez żadnych pęknięć. Spód z herbatników i orzechów idealnie pasuje do smaku sera i masy krówkowej.
Spód pod ser:
- Masło roztopić.
- Herbatniki pokruszyć na drobne kawałeczki. Można użyć do tego blendera, rozdrabniacza lub zwykłego wałka do ciasta.
- Orzechy drobno pokroić.
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, wysypać na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia, starannie docisnąć łyżką do dna, wyrównując powierzchnię.
masa serowa:
(produkty powinny mieć temperaturę pokojową)
- Wszystkie składniki zmiksować, pozostawiając 2 - 3 łyżki masy krówkowej do polewy.. Ma być jednolita masa, nie trzeba długo miksować tylko do połączenia się składników. Zbyt długie miksowanie za mocno napowietrzy sernik i może być nierówny i popękany.
- Masę serową delikatnie wylać do foremki wyłożonej masą z herbatników.
- Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C, wcześniej na blachę z najniższego poziomu wylać 300 ml wody.
- Na poziom drugi od dołu piekarnika wstawić sernik, piec 20 minut w 170 stopniach C, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C i piec jeszcze 40 minut.
- Po wyłączeniu piekarnika nie otwierać go, zostawić w nim sernik na 15 minut, a kolejne 15 minut sernik ma stać w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami.
- Wyjąć sernik z piekarnika i jeszcze ciepły posmarować polewą (będzie się lekko topić). Polewa: miękkie masło dokładnie rozetrzeć z masą krówkową.
- Wierzch posypać płatkami migdałowymi, wystudzić, a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny, aby stężał. Najlepszy jest na drugi dzień.
Łatwy przepis na pączki, które tym razem nadziałam masą krówkową. Polecam są...
Odsłon: 8199
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 164
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wie...
Odsłon: 129
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Odsłon: 2223
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 164
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wie...
Odsłon: 129
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Odsłon: 2223
Składniki
Spód pod ser: - Masło roztopić. - Herbatniki pokruszyć na drobne kawałeczki. Można użyć do tego blendera, rozdrabniacza lub zwykłego wałka do ciasta. - Orzechy drobno pokroić. - Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, wysypać na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia, starannie docisnąć łyżką do dna, wyrównując powierzchnię.
masa serowa: (produkty powinny mieć temperaturę pokojową) - Wszystkie składniki zmiksować, pozostawiając 2 - 3 łyżki masy krówkowej do polewy.. Ma być jednolita masa, nie trzeba długo miksować tylko do połączenia się składników. Zbyt długie miksowanie za mocno napowietrzy sernik i może być nierówny i popękany. - Masę serową delikatnie wylać do foremki wyłożonej masą z herbatników. - Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C, wcześniej na blachę z najniższego poziomu wylać 300 ml wody. - Na poziom drugi od dołu piekarnika wstawić sernik, piec 20 minut w 170 stopniach C, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C i piec jeszcze 40 minut. - Po wyłączeniu piekarnika nie otwierać go, zostawić w nim sernik na 15 minut, a kolejne 15 minut sernik ma stać w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. - Wyjąć sernik z piekarnika i jeszcze ciepły posmarować polewą (będzie się lekko topić). Polewa: miękkie masło dokładnie rozetrzeć z masą krówkową. - Wierzch posypać płatkami migdałowymi, wystudzić, a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny, aby stężał. Najlepszy jest na drugi dzień.
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 74
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 195