Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta i szybka pychotka na zimno:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10293
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10293
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Składniki
Ser biały, serki waniliowe oraz mleko skondensowane miksujemy na jednolitą masę *można jeszcze ew.dosłodzić pudrem, mi wystarczyło mleko
Czekoladę rozpuszczamy w w niewielkiej ilości zwykłego mleka w dużym garnku (będziemy tam wlewać połowę masy sernikowej) (uwaga aby nie przypalić)
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy, do garnka z żelatyną dodajemy kilka łyżek masy serowej i blendujemy, po czym wlewamy do całości i jeszcze raz miksujemy
Kiedy czekolada jest chłodna dodajemy połowę masy serowej i miksujemy chwilkę
Dno formy (27 cm) wykładamy folią i wlewamy na przemian obie masy (miała mi wyjść zebra, ale wyszło co wyszło;D); na wierzch sernika układamy połówki czereśni, rozpuszczamy galaretę według wskazówek na opakowaniu
Kiedy galaretka zaczyna tężeć wylewamy ją na wierzch i czekamy aż całość będzie sztywna, ja robiłam w nocy żeby mieć na śniadanie;)
Smacznego