Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta i szybka pychotka na zimno:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2094
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3245
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1306
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2055
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2094
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3245
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1306
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2055
Składniki
Ser biały, serki waniliowe oraz mleko skondensowane miksujemy na jednolitą masę *można jeszcze ew.dosłodzić pudrem, mi wystarczyło mleko
Czekoladę rozpuszczamy w w niewielkiej ilości zwykłego mleka w dużym garnku (będziemy tam wlewać połowę masy sernikowej) (uwaga aby nie przypalić)
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy, do garnka z żelatyną dodajemy kilka łyżek masy serowej i blendujemy, po czym wlewamy do całości i jeszcze raz miksujemy
Kiedy czekolada jest chłodna dodajemy połowę masy serowej i miksujemy chwilkę
Dno formy (27 cm) wykładamy folią i wlewamy na przemian obie masy (miała mi wyjść zebra, ale wyszło co wyszło;D); na wierzch sernika układamy połówki czereśni, rozpuszczamy galaretę według wskazówek na opakowaniu
Kiedy galaretka zaczyna tężeć wylewamy ją na wierzch i czekamy aż całość będzie sztywna, ja robiłam w nocy żeby mieć na śniadanie;)
Smacznego