Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie kojarzy mi się bardziej z letnimi wyprawami na ryneczek niż owoce leśne. Do domu zawsze wracam z kubeczkiem malin, jeżyn, czy porzeczek. Uwielbiam je następnie dodawać do różnych potraw i deserów. Wśród nich na wyróżnienie zasługuje sernik z owocowym musem leśnym z niewielką ilością cukru.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9838
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9838
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
1. Zagnieść ciasto na spód: mąkę, masło i 2 łyżki cukru, aż do połączenia składników i uzyskania gładkiej masy. Włożyć na 10 minut do lodówki. 2. Nastawić piekarnik na 180 stopni C. 3. Na dno wyłożonej papierem do pieczenia blachy rozłożyć równomiernie ciasto w taki sposób, żeby ok 1 cm ciasta okalał także boki. 4. Ciasto podpiec w piekarniku przez 15 minut.
5. Zmiksować masę serową (twaróg, serek, cukier wanilinowy, budyń i jajko) - wszystkie składniki połączyć i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. 6. Zmiksować owoce z 2 łyżkami cukru. 7. Wyjąć podpieczony spód, wyłożyć równomiernie masę serową, a następnie z musu owocowego zrobić kleksy. Mus delikatnie wtopić w masę, można utworzyć również wzorki. 8. Piec przez ok 30 minut w temperaturze 180 stopnic C.